Man en vader

Twee broertjes heeft hij, net zo blond en stevig gebouwd als hijzelf, maar ze kunnen niks. Ze zitten nog niet eens op de basisschool. Hij wel.

Sinds kort is er twee dagen per week een oppaskind in huis. Een meisje. Ze heeft zwart haar en bruine ogen en ze kan ook niks, maar dat hoort want ze is nog erg klein. Ze lacht vaak naar hem en als ze verdriet heeft mag hij haar troosten.

Vandaag is het in haar eigen huis feest. Ze wordt één jaar. Plat op het kleed zit ze, omringd door pakjes, ooms en tantes en taart. Zonder op- of omkijken laat hij zich op de grond zakken met zijn cadeau: een babypop. Ze houdt het ding ondersteboven, ze rukt de rode muts eraf en prikt met een vinger in de ogen. Hij kijkt diep tevreden toe. Wát er later ook gebeurt, wélke keuzes hij zal maken... dit is zijn eerste vrouw en kind.

    • Simone Kramer