Inge de Bruijn dringt aan op bloedcontrole

Inge de Bruijn is de geruchten over het vermeende gebruik van doping zo zat dat de zwemster heeft aangedrongen op een extra test. ,,Kom een bloedtest doen'', zei de 27-jarige sprintster zaterdag in een reactie op de verdachtmakingen aan haar adres. De pupil van coaches Paul Bergen en Jacco Verhaeren zwom dit jaar al acht wereldrecords.

De Bruijn heeft naar eigen zeggen niets te verbergen. ,,Ik ben vaak gecontroleerd, er is nooit iets aangetoond'', aldus de olympisch favoriete op de vlinder- en vrije slag. ,,Toch blijven de geruchten aanhouden. Ik ben op elk moment bereid om ook een bloedtest te ondergaan. Hoe meer bewijzen er zijn van mijn onschuld, hoe beter.''

De Bruijn treft momenteel de laatste voorbereidingen in het Australische Newcastle met de nationale selectie. De zwemploeg kreeg al driemaal bezoek van dopingcontroleurs. In totaal namen zij achttien urinemonsters af. Sommige leden van de ploeg waren al voor de tweede keer aan de beurt.