HET NIEUWE TV-SEIZOEN: THE BOX OF LOVE

Na All you need is love, Blind Date, Liefde op het eerste Gezicht, Blind Match en Op Goed Geluk – om maar een greep uit de tv-historie te doen – komt Veronica vanaf vanavond met een nieuw datingprogramma: The Box of Love. Presentator Danny Rook geeft tekst en uitleg.

Het zoveelste datingprogramma. Jij durft.

,,Ja, ik ben het helemaal met je eens. Alles is al een keer gedaan. Maar nog nooit door mij, hè?''

The Box of Love? De doos der liefde?

,,Ja, zoiets. `The Box of Love' is een soort doka waarin de hoofdpersoon met drie mannen of vrouwen van zijn keuze wordt opgesloten. Na twee uur worden er twee weggestuurd en blijven ze met z'n tweeën over. Die twee gaan vervolgens vijf uur in de Box met elkaar praten. De kijker krijgt een samenvatting te zien met de leukste momenten.''

Een donkere kamer?

,,Ja, ze kunnen elkaar niet zien. De kijker wel, want ze worden gefilmd met een infrarood camera. Er staat een koelkast, ze kunnen wat drinken. Het is een beetje gekloot in het donker. Heel komisch allemaal.''

Vind jij het een uniek programma?

,,Het meest bijzondere vind ik, dat de kandidaten elkaar op het innerlijk beoordelen, niet op het uiterlijk. Het is echt opvallend wat er gebeurt als je met iemand praat die je niet kunt zien. In korte tijd komen ze van een zeer oppervlakkige kennismaking tot hele diepzinnige gesprekken. Pas op het allerlaatst krijgen ze elkaar te zien. We hopen dat het wat wordt tussen die twee.''

Het kan ook tegenvallen.

,,Ja, het kan zijn dat ze alsnog op elkaar afknappen.''

Wat is jouw rol in het geheel?

,,Ik voer vooraf en achteraf gesprekjes met de kandidaten. Ik lul het aan elkaar vast.''

De nieuwe Robert ten Brink?

,,Ha! Nee, hoor! Ik hoef ze niet te koppelen en ik praat ook niet over hun ongelukkige liefdesleven. Bij Robert ten Brink is er vroeg of laat ook altijd het onvermijdelijke huilmoment. Bij The Box of Love is het gewoon leuk. Minder psychologisch.''

Je eerste programma op prime time.

,,Ja, hou op. Het is heel spannend allemaal. Tot nu toe heb ik altijd programma's voor jongeren gemaakt. Dit is mijn eerste show voor volwassenen.''

Wat is het verschil?

,,Op prime time is iedereen veel kritischer. Je wordt veel meer verantwoordelijk gehouden voor wat je aan het doen bent. Dat is best eng.''

Verder nog leuke projecten?

,,Ja. Ik ben bezig met dertig Sinterklaasverhalen voor Kindernet. En ik speel in de musical Chicago de rol van de gladde advocaat Billy Flynn.''

Ik wist niet dat je kon zingen.

,,Hahaha, nee, ik ook niet. Voor mij is het ook allemaal heel nieuw. De eerste keer voelde ik me net een konijn op de A27, met al die felle lichten. Maar het gaat geloof ik best goed. Het was altijd mijn grote droom, te spelen in een musical. Die is uitgekomen.''

(The Box of Love, Veronica, 21.05-22.10u. Tekst Japke-D. Bouma, foto Evelyne Jacq)