Kranten.com

Ik vraag me af wat PCM opschiet met het opzetten van een eigen Kranten.com. De charme van de huidige Kranten.com is juist dat je niet alleen snel en bondig wordt geïnformeerd over de PCM-titels zoals de Volkskrant en NRC Handelsblad (in de vorm van nieuwskoppen), maar ook over titels van de Telegraaf-Holding en van VNU. Bovendien is er een speciale pagina met verwijzingen naar Belgische kranten. De toegevoegde waarde van Kranten.com is dus het overzichtelijk weergeven van verschillende titels van een aantal uitgeverijen.

Het initiatief van Kranten.com zie ik als een vergelijkend nieuws-waarden-onderzoek. Aan de hand van de koppen kan ik zo zelf kiezen welk nieuwtje mij het meest aanspreekt. Of dat bericht nu oorspronkelijk uit de Telegraaf of NRC Handelsblad komt, wordt dan van ondergeschikt belang.

    • Erik Rijpstra