JOMANDA 2

Piet Borst vroeg Jomanda water in te stralen zodat hij haar handel aan de kaak zou kunnen stellen. Het Zwarte Schaap ging er gretig op in. Na een uitzending waarin zij iedereen te glad af was hadden haar aanvallers alle reden om heel stil te zijn. Piet Borst wil in zijn column van 26 augustus alsnog zijn gelijk halen. Jammer dat hij zijn oor niet links en rechts te luisteren heeft gelegd. Anders had hij kunnen horen dat veel mensen die Jomanda minstens zo gevaarlijk vinden, weten waar zij haar succes grotendeels aan te danken heeft. Onder bijval van haar fans op de tribune betoogde zij dat de mensen die hun heil bij haar zoeken afgeknapt zijn op hun arts, van wie ze een afstandelijke, klinische behandeling krijgen.

Ze kon hier wel eens groot gelijk in hebben. Nogal wat artsen weten niet hoe ze met hun patiënten moeten omgaan. Hoeveel het er zijn? Genoeg om Jomanda steeds aan nieuwe klanten te helpen. Maar daar heeft Piet Borst het niet over. Hij maakt zich druk over haar lengte.