Aanklacht persbureau

Een investeerder uit Florida heeft een aanklacht ingediend tegen Internet Wire en het gerenommeerde financiële persbureau Bloomberg wegens het valse persbericht dat beide organisaties verspreid hebben over het Amerikaanse IT-bedrijf Emulex. Het bedrijf, dat apparatuur voor netwerken produceert, verloor een week geleden in korte tijd 2,5 miljard dollar aan beurswaarde door het misleidende bericht. Volgens de investeerder, Ron Hart, hebben de twee organisaties roekeloos onecht materiaal en misleidende informatie verspreid. Hart verloor door de duikeling van Emulex 15.000 dollar.

Het bericht meldde ten onrechte dat de winst per aandeel in het vierde kwartaal zal omslaan in verlies, dat de bestuursvoorzitter van het bedrijf opstapt en dat de wijze van boekhouding niet in orde is.