Ruzie

Slecht bij elkaar passende voorwerpen die men door elkaar in een zak doet vinden zelf vaak een betere manier om zich samen te voegen en in elkaar te passen dan een vaardige hand ze had kunnen schikken. Deze rake opmerking van Montaigne deed mij denken aan een voorval uit mijn jeugd.

Mijn oudste broer had in de badkamer een woordenwisseling met mijn oudste zus. Om zijn woorden kracht bij te zetten bekogelde hij haar met een nat washandje. Mijn zus bukte om het te ontwijken. Daarna slingerde het washandje met de trekker van de stortbak van de wc als een schommel heen en weer.

Onderzoek wees uit dat het lusje van het washandje zich om het metalen haakje had gewurmd, waarmee de trekker aan het koord zat. Natuurlijk barstten mijn broer en zus in lachen uit en was hun ruzie meteen voorbij. Nee, zo'n poets verzin je niet.