Roma breken overleg met Driebergen af

Het overleg tussen de Roma-familie Nicolich en de gemeente Driebergen over een tijdelijke standplaats in die gemeente is vanochtend afgebroken. De familie heeft aangegeven niet aan de door Driebergen gestelde voorwaarden te kunnen voldoen. Eerder deze week maakte waarnemend burgemeester R. Boekhoven bekend dat de familie, die nu sinds twee weken bivakkeert op een parkeerplaats langs de A12 bij Bunnik, tijdelijk in Driebergen mocht blijven. De familie moest dan wel minimaal de helft van de afkoopsom van 6 ton terugbetalen die zij op twaalf juli ontving om de gemeente te verlaten. De familie ging aanvankelijk akkoord, maar zou nu toch moeite hebben met de terugbetaling. Familiehoofd W. Nicolich en advocaat E. Olof waren vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.