Pas verschenen

M.J.C. Otten en C. Schepel: Getekende stads- en dorpsgezichten uit de Topografische Atlas Gelderland. Veluwezoom, Nijmegen en omgeving, Rivierengebied.

Van Gruting, 221 blz. ƒ59,90

Afwisselende selectie uit het rijke bezit van de Atlas Gelderland. In totaal 218 getekende stads- en dorpsgezichten uit de 17de, 18de en 19de eeuw geven een indruk van een landelijk Gelderland. Overal lijkt rust te heersen, behalve op de dramatische momenten dat er een dijk is doorgebroken, een toren is ingestort of kruiend ijs de dijk bedreigt. Slechts een enkele fabriekstoren kondigt een moderne tijd aan.

Hans Conrad Fischer: Johann Sebastian Bach. Zijn leven in woord en beeld. Uit het Duits vertaald door Bob Vuijk. Mozaïek, 192 blz. ƒ49,50

Vertaling van rijk geïllustreerde biografie van Hans Conrad Fischer, oorspronkelijk in 1990 verschenen bij Hänssler Verlag. Dit boek legt de nadruk op het persoonlijk leven van Johann Sebastian Bach.

Desiderius Erasmus: Lof der zotheid. Met tekeningen van Holbein. Vertaald, geannoteerd en ingeleid door Patty Bange. SUN, 166 blz. ƒ39,50

Nieuwe vertaling van deze klassieker uit 1509, waarin de godin Zotheid een lofrede uitspreekt op zichzelf. Zonder haar zou de wereld maar saai en zelfs ondragelijk zijn. Mooi uitgegeven en voorzien van de trefzekere tekeningetjes van Hans Holbein.

Romke van de Kaa: De getemde wildernis. Contact, 224 blz. ƒ34,90

Nieuwe bundel van een ervaren en geestige auteur over tuinen.

Eigenzinnige opvattingen over bomen en bloembollen, moeras en moestuin.