Krajicek weerstaat de hitte

Richard Krajicek had gisteren in het zeer hete New York medische verzorging nodig om zich ten koste van de Braziliaan André Sá te kunnen plaatsen voor derde ronde van de US Open. De Nederlander, die last had van zijn maag en door de hitte werd bevangen, won op uiteindelijk toch nog redelijk eenvoudig in drie sets: 6-4, 6-4 en 6-1.

Met zijn hoofd verscholen onder een natte handdoek bleef de 28-jarige Nederlander halverwege de tweede set op een 2-3 stand voor Sá minuten lang langs de kant zitten. Een toegesnelde toernooiarts gaf de 28-jarige Nederlander een maagzuurremmer en een aantal mineralen tegen uitdroging toegediend.

Na de korte medische time-out hervond Krajicek zich weer snel. Sportief gezien kende Krajicek gisteren dan ook weinig problemen tegen de 23-jarige nummer 88 van de wereld. De Nederlander kreeg voortdurend kansen op de service van Sá, die hij in totaal zeven keer wist te breken. De Braziliaan wist maar één keer een opslaggame van Krajicek te pakken.

Na afloop zei Krajicek dat hij zich bij het opstaan al niet lekker had gevoeld. ,,Ik had al last van mijn maag en daar kwam dan nog eens die brandende zon bij. Maar de korte rust deed me goed. Ik heb wel vaker last van hitte als de vochtigheid erg hoog is.' De tennisser was redelijk tevreden over zijn vertoonde spel tegen de tegenvallende Braziliaan. ,,Mijn service liep goed en mijn forehand ging ook wat beter dan in de eerste ronde', zei Krajicek, die in de derde ronde de als nummer elf geplaatste Brit Tim Henman tegenkomt. Krajicek verloor twee van de drie partijen die hij tegen Henman speelde.

Miriam Oremans werd gisteren door de 17-jarige Jelena Dokic uit Australië uitgeschakeld in de tweede ronde van de US Open. Dokic, wiens vader en coach zich woensdag dusdanig misdroeg dat hij niet meer het park op mag, was veel te sterk voor de Nederlandse: 6-1 en 6-4. ,,Dokic speelde ondanks alle trammelant rond haar vader toch heel goed', zei Oremans. ,,Ze is mentaal gewoon heel sterk. Het is jammer. Ik ben teleurgesteld, maar dat is morgen wel weer over.'