IMF blijft Indonesië steunen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft herstel en versterking van de Indonesische economie steunen, ondanks de aankondiging van de nieuwe minister van Economische Zaken Rizal Ramli dat hij wellicht zal proberen de jongste overeenkomst met het fonds te veranderen. Volgens dat akkoord zal het IMF nieuwe leningen aan Jakarta verstrekken, in ruil voor ingrijpende hervormingen. De IMF-directeur Anoop Singh voor Azië en de landen in en rondom de Grote Oceaan zei gisteren na een beleefdheidsbezoek aan minister Ramli tegen verslaggevers: ,,Ik ben hier om de boodschap van de managing director [Horst Köhler] over te brengen, dat het IMF zich verplicht heeft om Indonesië krachtig te steunen. Daarover kan geen twijfel bestaan.'' In januari heeft het IMF een nieuw leningprogramma voor de komende drie jaar van 5 miljard dollar (12,3 miljard gulden) goedgekeurd.