Gewonde illegalen in Kanaaltunnel ontdekt

In de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is vanmorgen een nog onbekend aantal illegale immigranten gevonden. Volgens de politie van het district Kent, aan de Britse kant van de tunnel, zijn twaalf illegalen gearresteerd. Drie van hen zouden met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht, van wie één er slecht aan toe is.

Het treinverkeer in de tunnel is vanmorgen om negen uur stilgelegd. Volgens Eurotunnel, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de exploitatie, is er geen sprake van een botsing tussen treinen of een ontsporing. Waarschijnlijk hebben de immigranten geprobeerd in een goederentrein Engeland binnen te komen. Ze zijn vlak voor het einde van de tunnel van de trein gesprongen met de bedoeling om het laatste stuk te voet af te leggen om zo ongemerkt de grens te passeren. Maar de politie voegde eraan toe dat dit slechts een hypothese is. De politie was vanochtend nog bezig om te kijken of zich in de tunnel nog meer mensen bevinden.

Illegalen gebruiken de Kanaaltunnel wel vaker om Groot-Brittannië binnen te komen. Ze kopen in Parijs twee kaartjes: één tot Calais – waardoor ze bij controle in Frankrijk geen pas hoeven te tonen – en één tot Londen – waardoor de Britse douane er vanuitgaat dat ze in Frankrijk al zijn gecontroleerd.