FNV: 6,2 miljoen terug van staat

De Nederlandse vakbeweging krijgt 6,2 miljoen gulden van de staat. Het gaat om een terugbetaling voor de loonbelasting die jarenlang is geheven op de uitkering die stakers kregen uit de weerstandskas van hun vakbond. Dat meldt de FNV in zijn weekblad. De FNV krijgt 5,4 miljoen gulden en het CNV 0,8 miljoen. De FNV wil het geld terugstorten in de weerstandskas. ,,De FNV gaat mokkend akkoord met de teruggave'', meldt FNV Magazine. De bond zegt recht te hebben op een hoger bedrag. Ook het CNV zou recht hebben op meer geld. Maandag legt de vakcentrale het voorstel van de staat ter beoordeling voor aan de aangesloten bonden. De teruggave is een gevolg van een wetswijziging in 1997, die volgde op een uitspraak van de Hoge Raad dat op een stakingsuitkering geen loonbelasting mag worden geheven.