FBI arresteert verdachte vals persbericht

De Amerikaanse federale recherche, FBI, heeft gisteren succes geboekt in haar onderzoek naar een vals persbericht dat vorige week voor veel tumult zorgde op de New-Yorkse effectenbeurs. Daarvan was het Amerikaanse bedrijf Emulex het slachtoffer. Volgens de FBI is gisteren een verdachte van zijn bed gelicht in de omgeving van Los Angeles. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de Emulex-zaak. Het bedrijf, dat apparatuur voor netwerken fabriceert, verloor vorige week vrijdag in korte tijd 2,5 miljard dollar (6,2 miljard gulden) aan beurswaarde door het valse persbericht. Dat verscheen op een internetsite waarna financiële persbureaus het overnamen. In het bericht stond dat de winst per aandeel in het vierde kwartaal zal omslaan in een verlies, dat de bestuurvoorzitter opstapt en dat de wijze van boekhouding niet in orde is. Nadat duidelijk was dat het om een valse melding ging, herstelde de beurskoers van het fonds.