Bridgers na zeges op tweede plaats

Na overwinningen op Griekenland en de Filippijnen zijn de Nederlandse mannen bij de Bridge Olympiade in Maastricht opgeklommen naar de tweede plaats in hun groep. Met een makkelijk programma voor de boeg is de kans groot dat Nederland zich plaatst voor de achtste finale. Voorlopig staat de ploeg 16 winstpunten boven de cut.

Vandaag valt de beslissing in een arbitragezaak over de wedstrijd tegen Griekenland. Bauke Muller en Wubbo de Boer zouden hun tegenstanders onvoldoende hebben voorgelicht over een zogenaamde Muiderberg-opening, waardoor de Grieken in de verkeerde manche zouden zijn terechtgekomen. De arbiter onderschreef het Griekse standpunt en veranderde een kleine plusscore van Nederland op het spel in een grote score ten gunste de Grieken. Non-playing captain Jaap Trouwborst ging in beroep. Als Nederland alsnog in het gelijk wordt gesteld, krijgt de ploeg er één of twee winstpunten bij.

Tegen Canada verliep de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen lange tijd catastrofaal. Halverwege was de achterstand bijna vijftig wedstrijdpunten. Tegen het eind van de wedstrijd verdiende Nederland de helft weer terug. Een wedstrijd later behaalde de wereldkampioen een regelmatige zege op Polen. Vandaag is de eerste serieuze test, tegen favoriet Frankrijk.