Tabaksfirma: jongeren mogen niet roken

Philip Morris, de grootste tabaksfabrikant ter wereld, wil meewerken aan regelgeving om jongeren van het roken af te houden. De fabrikant van onder meer Marlboro heeft dit gezegd aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volwassenen zouden volgens Philip Morris het recht moeten houden te roken. De verklaring van Philip Morris komt aan de vooravond van de hoorzittingen, die de WHO in oktober wil houden in Genève met het doel het gebruik van tabak te beperken en het aantal doden door roken terug te dringen. De WHO hoopt in mei 2003 een verdrag te kunnen sluiten met de aangesloten landen in de wereld. De houding van Philip Morris is verzoenlijker dan die van concurrent British American Tobacco (BAT), die het initiatief van de WHO betitelt als ,,fundamenteel onjuist''.