Selectie Films

Dogma

Kevin Smith corrigeert het katholieke geloof in een zachtaardige komedie vol maffe logica en orginele one-liners waarin god onder meer in een geruite onderbroek is te zien. Twee gevallen engelen proberen de hemel weer binnen te komen, wat voorkomen dient te worden door een bloedverwant van Jezus die in een abortuskliniek werkt.In meer dan 16 theaters.

Galaxy Quest

Liefdevolle komedie waarin de sterren van een oude sciencefiction televisieserie, geinspireerd op Star Trek in contact komen met fans van een verre planeet. In meer dan 12 theaters.

High Fidelity

Naar Chicago verplaatste, charmante verfilming van de roman van Nick Hornby, die een stem werd voor een hele generatie mannen die zich nog steeds jongens voelen. John Cusack speelt de eigenaar van platenzaak Championship Vinyl, die zich soms laat betrappen op gevoelens waar geen liedjes voor zijn. In Amsterdam: Kriterion, De Uitkijk. Den Haag: Babylon. Groningen: Poelestraat. Rotterdam: Cinerama. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver.

Keeping the Faith

Aangenaam loom regiedebuut van acteur Edward Norton is een romantische komedie over een priester, een rabbijn en een katholiek meisje in hedendaags New York. In meer dan 29 theaters.

The Limey

Rauwe, weemoedige thriller met een ingenieuze structuur van Steven Soderbergh krijgt dubbele bodem door twee sterren uit de jaren zestig de hoofrollen te laten spelen: Terence Stamp en Peter Fonda. In de flashbacks speelt Terence Stamp ook zelf. De beelden zijn afkomstig uit de film Poor Cow (1976) van Ken Loach. In meer dan 9 theaters.

En verder

American Beauty in meer dan 9 theaters; Being John Malkovich Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Den Haag: Babylon. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Utrecht: Springhave; Bin ich Schön Delft: Filmhuis Lumen. Groningen: Poelestraat. Maastricht: Lumière; Boys Don't Cry Amsterdam: Kriterion; The Emperor And The Assassin Delft: Filmhuis Lumen. Den Haag: Babylon. Nijmegen: Cinemariënburg; Final Destination Amsterdam: City. Den Haag: Pathé Scheveningen. Eindhoven: Pathé. Groningen: Pathé. Hellevoetsluis: Tivoli. Rotterdam: Lumière. Utrecht: Catharijne; Magnolia in meer dan 12 theaters; Sweet and Lowdown Amsterdam: Cinecenter. Eindhoven: Plaza Futura. Maastricht: Lumière. Utrecht: Springhaver; Topsy-Turvy Eindhoven: Plaza Futura. Leiden: Kijkhuis Leiden. Maastricht: Lumière. Zwolle: Het Fraterhuis; De wind zal ons meenemen Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: 't Hoogt.