Schalken naar tweede ronde

Sjeng Schalken is gisteren doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. In de verzengende hitte van New York rekende de Nederlander met solide tennis af met de Duitse nummer 201 van de wereld Lars Burgsmuller: 6-1, 7-6 en 6-2.

Schalken, nu 53ste op de wereldranglijst, begon op baan veertien sterk aan de partij tegen de Duitser van wie hij in het verleden twee keer had verloren. De Nederlander brak de service van Burgsmuller twee keer en won snel de eerste set. In de tweede reeks kwam de Duitser terug in de partij en wist hij een tiebreak af te dwingen. Schalken trok die echter naar zich toe en kende vervolgens in de derde set geen problemen meer.

De Nederlander zei na de partij dat hij vooral tevreden was over zijn mentale kracht. ,,De grote winst was dat ik rustig bleef. In het verleden was dat nog wel eens anders'', zei Schalken. ,,Twee, drie jaar geleden wilde ik de hele baan verbouwen als iets niet liep. Maar toen was ik nog een jong ventje. Ik ben nu volwassen geworden'', zei Schalken, die vorige week in zijn woonplaats Monte Carlo met zijn coach Alex Reijnders met name bezig is geweest om zijn opslag te verbeteren. In de tweede ronde stuit Schalken op de Roemeense nummer 91 van de wereld Adrian Voinea.

Peter Wessels, die dinsdag met een enkelblessure in vijfde set tegen de Zwitser Federer moest opgeven, is minimaal drie weken uitgeschakeld. Een MRI-scan van zijn rechterenkel wees uit dat hij zijn enkelbanden en een spier heeft gescheurd. Vandaag vertrekt de 22-jarige tennisser naar Nederland om te revalideren. De komende weken zal hij zijn enkel dagelijks met ijs en elektrostimulatie moeten behandelen.

Wessels, die nummer 89 van de wereld stond, zal nu weer buiten de top-100 vallen. ,,Dit is mooi klote, want het ging juist hartstikke goed. Maar ik kom wel weer terug.''