PUBLICATIES

Ter gelegenheid van de tentoonstelling `Jezus in de Gouden Eeuw' geeft de Kunsthal drie publicaties uit:

Jezus was een vreemdeling In Jezus was een vreemdeling geeft dominee Hans Visser van de Rotterdamse Pauluskerk zijn visie op het leven en werk van Christus. Hij doet dit aan de hand van de vele etsen van Rembrandt die op de tentoonstelling te zien zijn. Voor Visser is Jezus de man van het engagement; hij heeft mededogen met de zwakkeren in onze samenleving. Rembrandt had volgens de dominee eenzelfde visie op zijn schildersobject. Hans Visser, Jezus was een vreemdeling, uitgeverij Waanders, Zwolle, 24,50 gulden.

192 pagina's.

Jezus in de Gouden Eeuw In deze catalogus worden alle bekende en onbekende taferelen uit het leven van Jezus op chronologische wijze bijeengebracht. Tientallen grote en kleine Hollandse en Vlaamse meesters zijn vertegenwoordigd, onder wie Rembrandt, Rubens, Lastman, Lievens, Bloemaert, Honthorst en Jordaens. De auteurs gaan in op verschillende kunsthistorische en religieuze aspecten van de voorstellingen. Jaco Rutgers, Xander van Eck, Wolfgang Manuak,

Jezus in de Gouden Eeuw, uitgeverij Waanders, Zwolle, 49,50 gulden. 160 pagina's.

Jezus is jarig In de maanden voor zijn dood werkte cabaretier Toon Hermans aan een boek waarvan hij het eindresultaat niet meer heeft kunnen zien: Jezus is jarig. Aan de hand van zijn jeugdherinneringen portretteert de cabaretier een Jezus die velen van ons niet kennen: geen lijdende, overbelaste man, maar een onbezorgd kind en een eigenzinnige puber. De kindercatalogus vormt het achtste deel van een reeks kinderkunstboeken van de Kunsthal. Toon Hermans,

Jezus is jarig, uitgeverij Waanders, Wolle, 24,50 gulden.

32 pagina's.

Al deze boeken zijn vanaf

9 september verkrijgbaar in de boekhandel en, gedurende de tentoonstelling, in de Kunsthal.