Kapper

Je bent verhuisd en je hebt een nieuwe kapper nodig: vandaag nog. Dat is een probleem. Je vorige kapper wist precies wat hij moest doen met je dubbele kruin en je moeilijke zijkant. Onrustig loop je rond, kijkend naar de kapsels van andere vrouwen: je zult een gokje moeten wagen. Goed, je legt je hoofd uit aan de man die er alles van weet, maar aan de manier van knippen voel je dat het mis is. Na weken vol ergernis probeer je het nog eens. Niet goed. Je besluit een andere kapper te zoeken. Zèg je dat dan? Zeg je: ,,Jammer, maar zo zit het niet goed, 't spijt me maar ik kom niet meer terug!'' Of blijf je gewoon weg onder het motto: hij merkt het vanzelf wel. Drie kappers verder val je in kundige handen van iemand die precies aanvoelt wat je bedoelt. Hoe je aan hem kwam? Op straat gevraagd. Met wanhoop in de stem op een goed gekapt hoofd afgestapt: ,,Mevrouw, ik ben hier nieuw en ik zoek een kapper!'' Eindelijk rust.

    • Am Schüngel