Haenchen wordt wellicht intendant festival Dresden

Hartmut Haenchen, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en vaste gastdirigent van de Nederlandse Opera, onderhandelt met het stadsbestuur van zijn geboorteplaats Dresden over een benoeming als intendant van de Dresdner Musikfestspiele. De benoeming zou in 2003 ingaan, bij het aflopen van zijn contract bij de Nederlandse Opera, waar hij tot september 1999 dertien jaar chef-dirigent was. Volgens Haenchen moet hij met het Dresdense stadsbestuur nog tot een akkoord komen over de precieze voorwaarden waaronder hij intendant wordt. Haenchen blijft chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Haenchen werd eind 1998 voor vijf jaar benoemd tot muzikaal directeur van de Opera in Leipzig, maar verbrak dat contract toen artistiek leider Udo Zimmermann opstapte en de Opera aan diens opvolger de keus voor een chef-dirigent wilde laten.