Fusie E.ON en Suez Lyonnaise bijna rond

De samensmelting van de Duitse energiereus E.ON met het Franse conglomeraat Suez Lyonnaise des Eaux is zo goed als rond, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag. Een fusie tussen de twee resulteert in een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van water en energie. Een woordvoerder van E.ON wilde vandaag geen commentaar geven op het bericht.

De Duitsers en de Fransen praten al vijftien maanden met elkaar, met als uitgangspunt een bundeling op basis van gelijkwaardigheid. Volgens ingewijden zijn de belangrijkste obstakels voor een fusie uit de weg geruimd en resten nog slechts enkele details. De twee partijen hebben overeenstemming bereikt over de creatie van een houdstermaatschappij, waarin de aandeelhouders van E.ON een belang 54 procent krijgen die van Suez de resterende 46 procent, aldus de Financial Times. Het nieuwe bedrijf zou een geschatte beurswaarde krijgen van 77 miljard euro (169,6 miljard gulden) en een jaaromzet van ruim 1 miljard euro.