Franse werkloosheid stijgt licht

Het aantal werkzoekenden in Frankrijk is in de maand juli licht gestegen, nadat het aantal de maanden ervoor steeds was gedaald. In vergelijking met juni steeg het aantal met 8.500 personen, ofwel 0,4 procent. Dit heeft het Franse ministerie van Werkgelegenheid vandaag bekendgemaakt. Frankrijk telt nu in totaal 2,34 miljoen werkzoekenden. De lichte stijging van de werkloosheid is volgens het ministerie gebruikelijk in de zomermaanden; vorig jaar augustus nam de werkloosheid ook licht toe, met 0,3 procent. Dat komt vooral doordat veel schoolverlaters zich rond deze tijd inschrijven bij de arbeidsburau's, terwijl tegelijkertijd de ondernemingen hun activiteiten op een lager pitje hebben gezet. Dat verklaart ook de forse stijging van de werkloosheid onder de jongeren tot 25 jaar, die toenam met 1,7 procent in vergelijking met de maand juni.