Barcelona laat Zenden niet naar Lazio Rome gaan

Barcelona doet geen afstand van Boudewijn Zenden. Lazio Roma gaf gisteren de hoop op de Nederlandse international te kunnen aantrekken nadat Barcelona-voorzitter Joan Gaspart te kennen had gegeven Zenden te willen behouden voor de Catalaanse club.

Vlak voor de deadline van de UEFA voor transfers waarbij spelers nog speelgerechtigd zijn voor Europees voetbal had het er alle schijn van dat de transfer van Zenden naar de Italiaanse hoofdstad beklonken zou worden. Lazio was al enkele weken bezig de tranfer rond te krijgen. Die leek te worden afgerond toen de club een bankgarantie bij Barcelona neerlegde. Tot voor kort was Lazio daarin niet geslaagd, waardoor de transfer telkens werd uitgesteld. Enkele weken geleden bereikte Zenden zelf een akkoord over een vijfjarig contract bij de Italiaanse kampioen.

Ivan de la Peña keert terug bij FC Barcelona. De Catalaanse club huurt de middenvelder voor een jaar van Lazio Roma met een optie tot koop. De la Peña verruilde Barcelona twee jaar geleden voor de Italiaanse club. Daar kreeg hij van trainer Sven Goran Eriksson nooit het vertrouwen. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Olympique Marseille.