Roma-families tijdelijk terug naar Driebergen

Drie van de vijf Roma-families die sinds anderhalve week bivakkeren op een parkeerplaats op de A12 bij Bunnik mogen tijdelijk met hun woonwagens terug naar Driebergen. Dat heeft waarnemend burgemeester R. Boekhoven van Driebergen-Rijsenburg gisteren laten weten. De drie gezinnen van in totaal elf mensen moeten dan wel een `substantieel deel' van de gewraakte afkoopsom van zes ton aan de gemeente terugbetalen. Daarnaast dienen ze akkoord te gaan met definitieve huisvesting ergens in de regio Utrecht-Heuvelrug. Een derde voorwaarde is dat ze zich aan de regels houden die gelden op de tijdelijke standplaats. Het is nog niet bekend waar de gezinnen komen te staan, maar in ieder geval niet op het kamp waar ze vandaan kwamen. Familiehoofd W. Nicolic reageerde positief op het voorstel.