Peugeot ontkent problemen met 406

De beurskoers van het Franse autoconcern Peugeot is gisteren gedaald na een bericht in de krant Libération over een problemen met het model 406. Peugeot liet weinig heel van het verhaal.

Libération meldde dat ruim 766.000 auto's een ontwerpfout hebben waardoor de wagens naar rechts kunnen trekken. Volgens Peugeot is het bericht echter een mengeling van oud nieuws en gehaspel met cijfers. In juli 1999 maakte de Franse consumentenorganisatie UFC melding van zes gevallen van klachten over 406 van vóór 1997 die naar rechts zouden trekken. Peugeot heeft de gevallen onderzocht en de resultaten meegedeeld aan UFC. Daarmee was volgens het concern de kous af. In november 1997 werd een geringe wijziging aangebracht in de voorvering van de 406, maar die had volgens Peugeot niets te maken met de klachten. De modificatie kreeg het codenummer 766.489. Libération noemde dat cijfer als het aantal wagens waarmee iets mis zou zijn. Van de in 1995 gelanceerde 406 zijn circa een miljoen exemplaren verkocht, waarvan 42.000 in Nederland. Volgens Peugeot staat de veiligheid van het model op geen enkele wijze ter discussie.