Nabestaanden kapitein boos

De weduwe en twee dochters van kapitein William Tyne, de door George Clooney gespeelde hoofdpersoon van de film The Perfect Storm, hebben producent Warner Bros. aangeklaagd. De in 1991 bij een storm omgekomen zwaardvisser uit Gloucester, Massachusetts zou in de film `verkeerd en onflatteus' geportretteerd zijn. De nabestaanden erkennen het recht van regisseur Wolfgang Petersen om een fictiefilm te maken, maar die had niet gepresenteerd mogen worden als gebaseerd op feiten. The Perfect Storm, een grote hit in Amerika, die vanaf volgende week in Nederland te zien zal zijn, was gebaseerd op een non-fiction-boek van Sebastian Junger. Warner Bros. ziet een eventueel proces met vertrouwen tegemoet en ziet de zaak als een schoolvoorbeeld van vrijheid van meningsuiting volgens het eerste amendement op de Amerikaanse grondwet.