Logee

Met een koffertje in de hand stevent ze over het tuinpad op de voordeur af, blij de benen te kunnen strekken na een lange autorit. Haar chauffeur laadt de meer substantiële bagage uit.

Zijzelf beklimt nu de twee treden van de stoep. Een tikkeltje moeizaam, zodat onze enthousiaste begroeting haar ontgaat. Met een precieus gebaar plukt ze eerst nog een pluisje van haar jurk. Dan stapt ze vriendelijk lachend de drempel over.

We haasten ons het koffertje van haar over te nemen, want misschien is het toch wat te zwaar. Er zit veel in, dat weten we nog van de vorige keer. Drie potjes Olvarit, een zuigfles, een pak ligakoekjes, een speen en een konijn. Plus een flesje chamodent voor het geval er een kies doorkomt. Eén jaar en twee maanden is ze, onze favoriete logee.

    • Simone Kramer