Forse investering in Linux-programma's

Intel, IBM, Hewlett-Packard en NEC willen de komende jaren miljoenen dollars steken in de ontwikkeling van software voor de webhandel, die draait op het besturingssysteem Linux. Linux, waarvan de onderliggende code gratis wordt verspreid op internet, wordt in het algemeen in staat geacht de alleenheerschappij van het door Microsoft gemaakte Windows te betwisten. De computerfirma's zetten een laboratorium op met de naam Open Source Development Lab, dat eind dit jaar wordt gevestigd bij Portland (Oregon). De ontwikkeling van programma's voor het elektronisch zakendoen is een mogelijke impuls voor de acceptatie van Linux, die nu wordt vertraagd doordat veel populaire programma's nog niet in een Linux-versie zijn te verkrijgen. Het laboratorium begint niet zelf met het project, maar zal slechts bestaande projecten versnellen. Behalve van de vier genoemde sponsors is de financiering ook afkomstig van Caldera, Dell, Linuxcare, LynuxWorks, Red Hat, Silicon Graphics, SuSe, TurboLinux en Linux Systems.