Automatiseerder CMG trekt profijt uit telecom-hausse

Automatiseringsbedrijf CMG heeft in het eerste halfjaar flink geprofiteerd van de groei in de telecomsector. Van de nettowinst in die periode werd 35 procent behaald uit dienstverlening aan telecombedrijven. Vorig jaar was dat nog maar 6 procent.

Met name de enorme toename in SMS-berichten – korte teksten die via de mobiele telefoon worden verstuurd – heeft de omzet een flinke duw in de rug gegeven. Volgens Cor Stutterheim, bestuursvoorzitter van CMG, verdubbelt het aantal SMS-berichten elk halfjaar. CMG is een van de weinige bedrijven die software voor SMS leveren.

Het bestuur van CMG toonde zich vanochtend bij de presentatie van de halfjaarcijfers bijzonder tevreden met de resultaten. CMG, dat het Britse pond als rekeneenheid hanteert, zag de omzet in het eerste halfjaar met 20 procent stijgen naar 349 miljoen pond. De nettowinst steeg met een zelfde percentage en kwam uit op 29 miljoen pond.

Het gebrek aan ervaren automatiseerders blijft een probleem voor CMG. Hoewel Stutterheim een aantal keer aanhaalde dat CMG is verkozen tot de beste werkgever in de sector, is het voor het bedrijf lastig voldoende mankracht te vinden. Volgens CMG leidt dat nog niet tot een explosie van de loonkosten. Het probeert onder andere door flexibel werk mogelijk te maken mensen aan zich te binden. ,,We zien dat ICT'ers steeds mobieler worden. Vaak zien ze bij de buren toch weer een groener stukje gras. Dat is een structureel probleem in onze branche'', aldus president-directeur Tom Rusting vanochtend.

In april nam CMG de Britse branchegenoot Admiral over, waardoor het aantal werknemers toenam van 8.700 tot 11.300. De integratie van Admiral verloopt goed, aldus Stutterheim.

Het CMG-bestuur deed geen prognoses over de ontwikkeling van de resultaten over geheel 2000. De bestuurders koesteren wel hoge verwachtingen, met name over de ontwikkelingen in de telecomsector. ,,Hoe langer hoe meer mensen zullen gebruikmaken van mobiele diensten. We mikken dan ook sterk op het neerzetten van de infrastructuur die dat mogelijk moet gaan maken.''