Amazon.com in Frankrijk

De Amerikaanse webwinkel Amazon.com gaat in Frankrijk boeken, cd's, videobanden en dvd's verkopen op de website Amazon.fr, die morgen online gaat. Bestuursvoorzitter J. Bezos heeft dit gisteren bekendgemaakt op een persconferentie, waar hij sprak een ,,aanzienlijke investering'' zonder een bedrag te willen noemen. Amazon zal in Frankrijk, waar slechts 0,3 tot 0,5 procent van de boeken via internet wordt verkocht, concurreren met Fnac.com (Pinault-Printemps-Redoute), Alapage (France Telecom) en BOL (Vivendi en Bertelsmann). Boeken mogen volgens de Franse wet niet met een korting van meer dan vijf procent worden verkocht. Amazon.fr, waar ongeveer 100 mensen komen te werken, vestigt zich in Gyancourt (bij Parijs), bouwt een distributiecentrum in Orléans en verzorgt de klantenservice vanuit Den Haag.