Winst Ordina stijgt met een kwart

Computeradviesbureau Ordina heeft in de eerste helft van dit jaar zijn nettowinst vorig jaar met 25 procent zien stijgen tot dik 26 miljoen gulden. De omzet nam met eenzelfde percentage toe tot 321 miljoen gulden, grotendeels door overnames. De Utrechtse ICT-adviseur ziet behoorlijke groeikansen. Veel bedrijven hebben de investeringsvrees die rond de millenniumwisseling hing, nog steeds niet afgeschud, aldus financieel directeur J. Hartog. Het voornemen van bedrijven om de eigen informatiehuishouding (gedeeltelijk) uit te besteden kan Ordina veel geld opleveren. De recente overname van systeemontwikkelaar en ICT-beheerder Relan past in deze ontwikkeling. Ordina verwacht ook voor de rest van het jaar een ,,zeer sterke stijging'' van de omzet en een toename van de nettowinst van zo'n 20 procent.