Fout in nieuwe computerchip Intel

De Amerikaanse halfgeleiderfabrikant Intel is in verlegenheid gebracht doordat zijn nieuwe computerchip, de Pentium III van 1,13 gigahertz, niet naar wens blijkt te werken. De grootste chipproducent ter wereld heeft de computerfabrikanten gevraagd te wachten met het installeren van de chip en zal de al verkochte exemplaren terughalen. Intel zal het ontwerp veranderen en die wijziging in de productie doorvoeren zodra dat mogelijk is. Dat kan volgens een woordvoerder wel enkele maanden kosten. Het euvel komt voor Intel op een ongelukkig moment. Het concern deed de bekendmaking op dezelfde dag dat de Amerikaanse concurrent AMD zijn snelste chip, de Athlon van 1,1 gigahertz, lanceerde. Ruim tien grote computerfabrikanten, waaronder IBM, Compaq en Hewlett-Packard, hebben al laten weten deze chip te zullen gebruiken.