Duitsers willen broers Baan aanpakken

Een groep van 750 beleggers uit Duitsland wil samen optrekken met de Stichting De Keursteen om de gebroeders Baan, de oprichters van het gelijknamige softwarehuis, juridisch aan te pakken. Zij hebben via hun advocaat contact gezocht met de Nederlandse stichting. Dat zegt voorzitter R. van Hoeven van De Keursteen, die zich ten doel stelt om misstanden in gereformeerde kring aan te pakken. ,,Wij nemen het verzoek welwillend in overweging'', zei hij gisteren.

De Keursteen heeft advocaat mr. A. Moskowicz in de arm genomen om de gereformeerde broers Baan zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk aan te pakken. Tot nu toe hadden zich al 800 beleggers gemeld om via de rechter de broers Baan te dwingen de door hen geleden beleggingsschade te compenseren. De stichting heeft de aanmeldingstermijn inmiddels met twee weken verlengd tot 15 september.