Dolfijn Filippo redt jongen uit zee

Een jongen van veertien jaar zegt voor de kust van de Zuid-Italiaanse stad Manfredonia te zijn gered door een dolfijn.

Hij hing gisteren aan het trapje achter de boot van zijn vader toen hij door de ruwe zee zijn greep verloor. Hij noch zijn vader kan zwemmen.

De jongen vertelde dat hij ineens een duw in zijn rug kreeg van een dolfijn die al twee jaar in het gebied leeft en die door de plaatselijke vissers Filippo is gedoopt. ,,Toen ik me realiseerde dat het Filippo was, greep ik hem vast'', vertelde hij. De dolfijn bracht hem daarna weer terug naar de boot.

Het 2,70 meter lange dier wordt al geruime tijd geobserveerd door wetenschappers. ,,Filippo lijkt niet de minste angst te hebben voor mensen'', zei bioloog Giovanna Barbieri. ,,Hij lijkt juist het contact te zoeken.''

Vader en zoon zijn later op de dag dolfijn Filippo gaan zoeken om hem met vis te bedanken, maar konden het dier niet meer vinden.

    • Marc Leijendekker