Brabantse waterbedrijven samen

De waterbedrijven WOB in Den Bosch en WNWB in Breda fuseren. Het samengaan van de bedrijven, die eigendom zijn van de gemeenten in het verzorgingsgebied en van de provincie, moet voor 1 juli 2001 rond zijn. Beide bedrijven hebben dat vandaag meegedeeld. Uitgangspunt is dat er in Noord-Brabant een nieuwe efficiënte onderneming ontstaat, dat klanten goedkoper water en betere diensten levert. De fusie zal niet leiden tot gedwongen ontslagen, zeggen beide bedrijven. De fusiepartners willen ook de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij bij hun samengaan betrekken. Dit bedrijf, dat eigendom is van Tilburg en Goirle, is tot nu toe altijd voorstander geweest van een zelfstandig voortbestaan. Wel heeft het de bereidheid uitgesproken om met de twee andere samen te werken in een coöperatie.