Zenden mist duel met Ierland

Boudewijn Zenden mist zaterdag de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal. De aanvaller van Barcelona scheurde zaterdagavond in het vriendschappelijke duel met Malaga al na tien minuten een spier in een hamstring. Volgens de clubarts is de Nederlander ongeveer een maand uit de roulatie. Bondscoach Van Gaal moet ook rekening houden met een afmelding van PSV'er Mark van Bommel, die gisteren in het duel met FC Utrecht een oogblessure opliep.

Volgens PSV-coach Erik Gerets kan zijn aanvoerder Van Bommel ,,slechts met een oog zien'', nadat hij tegen Utrecht was uitgevallen. In overleg met bondsarts Huib Plemper wordt vandaag besloten of Van Bommel beschikbaar is voor Oranje.

Bondscoach Van Gaal maakt zich verder ook zorgen over de inzetbaarheid van Marc Overmars. De linkerspits van Barcelona liep vorige week een knieblessure op, waarvan de ernst nog niet duidelijk is.