Ybema: economie blijft `fantastisch'

Staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) blijft optimistisch over de economische groei in ons land. Het beeld van een afvlakkende economische groei noemt Ybema ,,te somber''. Ybema zei dat gisteren in het Radio 1 Journaal. Volgens de staatssecretaris zal de ,,fantastische economische groei'' in Nederland blijven. Het heeft hem verbaasd dat banken rekenen met lagere groeicijfers. Niets wijst erop dat we moeten rekenen met een cijfer van 3,3 procent, zeker niet met de ,,glanzende ontwikkeling'' in de internationale handel, aldus Ybema. De enige rem op economische groei is de krapte van personeel, iets waar vooral Nederland nog last van kan krijgen. Ybema denkt dat de partijen in de verkiezingsprogramma's voor de komende Kamerverkiezingen zullen uitgaan van hogere groeicijfers. Het behoedzame scenario, waar het kabinet vanuit ging bij het opstellen van het regeerakkoord, zal dan worden verlaten.