`Sabena moet weer reorganiseren'

De Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena moet opnieuw ingrijpend reorganiseren en heeft bovendien een kapitaalinjectie nodig van de moedermaatschappij SAir-Group. Dit heeft bestuursvoorzitter Christophe Müller in twee kranteninterviews laten weten. ,,Als wij tegen het einde van de winter geen duidelijke vooruitgang hebben bereikt, dan moet de vraag gesteld worden of Sabena nog wel een reden van voortbestaan heeft'', zei Müller in een interview vandaag in de Financial Times Deutschland. Gisteren liet Müller al in de Zwitserse Sonntagszeitung weten, dat Sabena met SAir-Group onderhandelt over 15 procent aan extra eigen vermogen, ofwel een bedrag van 360 miljoen Zwitserse franc (ruim een half miljard gulden). Sabena verzesvoudigde in het eerste half jaar het verlies tot 83,6 miljoen euro ondanks een sterke groei van het aantal passagiers.