KLM-Boeing in de problemen bij Los Angeles

Een Boeing 747-300 van de KLM die onderweg was van Los Angeles naar Schiphol is vannacht teruggekeerd nadat duidelijk was geworden dat het toestel kort na de start een deel van een van de motoren had verloren, vermoedelijk na een aanvaring met een vogel. Het toestel, met 449 passagiers en bemanningsleden aan boord, maakte een veilige landing op het vliegveld van Los Angeles. Alle inzittenden bleven ongedeerd. Medewerkers van de verkeerstoren van Los Angeles zagen kort na de start dat het vliegtuig een deel van een van de motoren verloor en waarschuwden de gezagvoerder. Deze loosde vervolgens 83 ton brandstof boven zee en keerde terug. Het verloren onderdeel van de straalmotor kwam terecht op een strand waar op dat moment veel badgasten waren. De motorkap miste op enkele meters na een van de bezoekers. Het eerste onderzoek wijst erop dat tijdens de start een ,,forse'' vogel in de motor is gekomen. Vlucht 602 is een uur en 20 minuten in de lucht geweest.