`Geen gedwongen injectie'

De moeder van een bemanningslid van de gezonken kernonderzeeër Koersk, die vorige week in Moermansk tijdens een confrontatie met vice-premier Ilja Klebanov een gedwongen injectie kreeg om haar te kalmeren – een televisiecamera legde dat vast – heeft het hele verhaal ontkend. c zei dat ze op verzoek van haar man – een marine-officier die zich aan haar zijde bevond – een injectie kreeg met een geneesmiddel dat ze regelmatig moet nemen tegen haar hartkwaal. Dat gebeurde toen hij vreesde dat de emoties haar te veel werden. ,,Niemand heeft me een kalmeringsmiddel gegeven, zoals iedereen heeft geschreven'', zo zei ze het afgelopen weekeinde. Ze had, nadat ze de injectie had gekregen, een kop thee gedronken en was vijf minuten later weer in de zaal met familieleden van de Koersk-bemanning teruggekeerd. Het echtpaar Tylik verloor bij de ramp een zoon van 25.