`Festival kan nog verder groeien'

De komende jaren wordt het popfestival Lowlands mogelijk nog groter. Dit weekeinde kwamen ongeveer 62.000 mensen naar Biddinghuizen, een nieuw record. Hoewel de achtste editie volgens organisator Mojo vlekkeloos verliep, volgt er een discussie over de toekomst van Lowlands. ,,Het zou best kunnen dat we de komende jaren met kleine stapjes blijven groeien'', aldus een woordvoerder van Mojo.

Sinds de eerste editie in '93 is Lowlands steeds groter geworden. Meer toeschouwers, meer popgroepen en meer variatie in acts. Het programma van Lowlands 2000 telde 150 bands, theatergezelschapppen, cabaretiers en kunstenaars, onder wie Russische bejaarden die Polka speelden en Koos Alberts. ,,De variatie is de kracht van Lowlands'', weet de woordvoerder. ,,De culturele diversiteit kan nog groeien. Het publiek stelt die duidelijk op prijs.''