Echtgenote van nieuwe SG weg bij Algemene Zaken

Om een belangenverstrengeling te voorkomen, verlaat raadadviseur J.F. Zaaijer het ministerie van Algemene Zaken. Haar man, W.K. Kuijken, is namelijk met ingang van 15 oktober benoemd als secretaris-generaal op Algemene Zaken als opvolger van L.A. Geelhoed. Zaaijer wordt topambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken waar ze komt te werken op de afdeling wetgeving. Raadadviseur is een prestigieuze baan. De negen raadaviseurs zijn de vertrouwelingen van de premier en hebben direct toegang tot het Torentje. Iedere raadadviseur heeft een of twee departementen onder zijn beheer en beheerst de informatiestroom tussen de departementen en het Torentje en voert het secretariaat van de betreffende ministeriële commissies. Saillant was dat Zaaijer verantwoordelijk was voor het ministerie van Binnenlandse Zaken; het departement waar haar man Kuijken secretaris-generaal is. Toen Kuijken werd benaderd om secretaris-generaal te worden op Algemene Zaken stelde hij als voorwaarde dat zijn vrouw ergens anders een baan binnen de rijksdienst zou krijgen.