Advocaat Roma wil bemiddeling

De advocaat van de vijf Roma-gezinnen die al ruim een week bivakkeren op een parkeerplaats bij Bunnik, vraagt internationale bemiddeling. ,,De Nederlandse autoriteiten hebben nu lang genoeg hun onkunde gedemonstreerd. Er wordt druk overleg gevoerd, zonder de Roma of hun advocaat er bij te betrekken'', meent advocaat E. Olof. Olof zegt dat hij een klacht bij Amnesty International gaat indienen over de manier waarop de overheid zigeuners behandelt. ,,De positie van de Roma dient onderzocht te worden.'' Volgens hem is de benarde positie van de familie Nicolich aan de snelweg A12 ,,slechts een zichtbaar topje' van de problematiek. ,,In Nederland zijn veel meer problemen te signaleren. Na een huiszoeking in Utrecht leeft een gezin al langdurig in een caravan tussen de flats. In Hellevoetsluis bivakkeert een gezin in een plantsoen van de gemeente.''