Zuid-Europa geteisterd door bosbranden

Bosbranden hebben de afgelopen dagen in het noordwesten van Griekenland zeker zeven bejaarden het leven gekost. De situatie is het ernstigst in Arcadië en in Epirus, langs de grens met Albanië. Honderden brandweerlieden en soldaten proberen het vuur te bedwingen.

Een hittegolf in combinatie met sterke wind vormt de hele zomer al een voedingsbodem voor bosbranden in het zuiden van Europa. Bij temperaturen tot 38 graden braken gisteren op het Franse Corsica ook weer talrijke bosbranden uit. Het eiland wordt sinds dinsdag geteisterd door bosbranden.

De autoriteiten vermoeden dat een deel is aangestoken door separatisten. Dertig branden verwoesten sinds dinsdag bossen aan de Adriatische kust in Kroatië. Ook in Italië woeden bosbranden. De hittegolf die er heerst zal volgens meteorologen tot maandag aanhouden. In de Spaanse provincie Soria is gisteren ongeveer 1.000 hectare dennenbos verbrand.