Verstappen bespreekt toekomst

Jos Verstappen wil ook volgend jaar het liefst voor de Formule-1-renstal Arrows rijden. De Nederlandse coureur bekende twee dagen voor de Grote Prijs van België dat hij ook met andere teams praat, maar verandering van werkgever heeft niet zijn voorkeur. ,,Volgend jaar rijd ik Formule 1 en mijn eerste prioriteit is bij Arrows blijven.''

De 28-jarige Verstappen hoopt dat teambaas Tom Walkinshaw binnenkort duidelijkheid schept over zijn toekomst. Verstappen heeft in principe een contract voor 2001 en verwacht dat Walkinshaw die afspraak bevestigt. ,,Ik heb totaal geen aanwijzingen dat hij van me af wil'', zei Verstappen gisteren op het circuit van Francorchamps.

Verstappen vindt het verstandig intussen met andere geïnteresseerden te onderhandelen. ,,Om Tom onder druk te zetten en te kijken wat mijn mogelijkheden zijn'', verklaart hij zijn tactiek. Zijn manager Rothengatter was gisteren te gast bij Sauber. Berichten dat Verstappen ook bij McLaren en Ferrari in beeld is voor een plek als testcoureur, noemt de rijder ,,de grootste flauwekul''. Hij zegt zich ,,op racen te concentreren''.

Als Verstappen bij Arrows blijft, dan zou hij voor het eerst in zijn loopbaan als Formule I-coureur twee jaar aan hetzelfde team verbonden zijn. Hij noemt dit een voordeel. ,,Ze weten nu meer van mijn rijstijl en de problemen die ik ondervind. We moeten in 2001 beter kunnen presteren.''

Over het huidige seizoen is Verstappen matig tevreden. Hij scoorde twee WK-punten, maar moest vaak uitvallen met pech. ,,Sommige races waren we goed, andere waren we nergens. In Oostenrijk en Duitsland hadden we een sterke auto, de race erna was het weer niks. In vergelijking met andere teams hebben we in ontwikkeling achterstand opgelopen.''