Selectie Radio

Vroege vogels. O.a. aandacht voor landbouwbestrijdingsmiddelen; Kars Veling over het Verenigd Onderzoek Flora en Fauna; het succes van kringloopwinkels; de ontluikende natuur van IJburg en bouwplannen voor het Lickebaertbos tussen Maassluis en Vlaardingen. Radio 1, 8.08-10.00u.

O.V.T. In het eerste uur het slot van de herhaling van de radiodocumentaire over 100 jaar cabaret en 100 jaar censuur. In het tweede uur een portret van de Twentse textielarbeidsters, de gezusters Eggert. Radio 1. 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.m. een portret van de vrijwel vergeten en bijna 85-jarige artiest Martin Sterman, broer van de in 1997 overleden acteur Otto. Martin Sterman speelde als drummer met o.a. Louis Armstrong en als zanger van The Platters. Verder de afrikanist Stephen Ellis over het bizarre geweld in Liberia. Radio 5, 13.02-15.00u.

Uitgelicht. Herhaling van een gesprek met Herman van Veen waarin hij vertelt over zijn passie voor theater en muziek, zijn niet zo succesvolle film De nachtvlinder en zijn boosheid over de zege van de rechts-radicale Haider in Oostenrijk. Radio 2, 19.02-20.00u.