Ilse begint nieuwe themasites

Zoekmachine Ilse.nl gaat zijn website uitbreiden met nieuwe themasites. Maandag lanceert Ilse een financiële website, Ilse Finance, en een muzieksite, Ilse Music. Binnenkort komt daar ook Ilse Movies, een website over films, bij.

Met de introductie van themasites wil de Ilse Media Groep, het moederbedrijf van onder meer Ilse.nl (zoekmachine), Chat.nl (babbelbox) en Nu.nl (nieuws), het informatie-aanbod op Ilse.nl verbreden. Eerder kocht Ilse al de nieuwssite Nu.nl, ,,in feite onze eerste themasite'', aldus Ilse-directeur Merien ten Houten.

De Ilse Media Groep wordt binnenkort samengevoegd met Startpagina.nl en de internetactiviteiten van de tijdschriftengroep van uitgever VNU. VNU hoopt binnenkort de transactie af te ronden, waarbij de uitgever van de Libelle en Nieuwe Revu een meerderheidsbelang in de Ilse Media Groep verwerft. Eerder heeft VNU Startpagina.nl al overgenomen.

,,We willen met VNU ons aanbod aan informatie en andere inhoud voor websites fors uitbreiden'', aldus Ten Houten. ,,VNU heeft bijvoorbeeld een filmdistributeur die informatie gaat leveren voor ons filmkanaal.'' Ook populaire VNU-websites als vrouwonline.nl en vtwonen.nl kunnen volgens Ten Houten een rol gaan spelen als informatie-aanbieder voor Ilse.

Voor de financiële website Ilse Finance (finance.ilse.nl), waar Ilse een miljoen gulden in investeert, heeft Ilse een overeenkomst gesloten met Tijd beursmedia, een gezamenlijke onderneming van de Amsterdamse effectenbeurs, uitgever Wegener en het Vlaamse dagblad de Financieel-Economische Tijd. Ilse Finance gaat onder meer beurskoersen, financieel nieuws en bedrijfsprofielen aanbieden. Bezoekers kunnen ook hun persoonlijke aandelenportefeuille invoeren en een gepersonaliseerd koersenoverzicht ontvangen.

Voor Ilse Music (music.ilse.nl) werkt Ilse samen met een platenmaatschappij. Op de website komen hitlijsten en muzieknieuws.

DOSSIER ELEKTRONISCH UITGEVENwww.nrc.nl