Galatasaray wint van Real Madrid om de Supercup

Galatasaray heeft gisteravond in Monaco de Europese Supercup gewonnen. De Turkse ploeg won met 2-1 van Real Madrid. De Braziliaan Jardel maakte in de eerste verlenging de golden goal. De lange spits had zijn ploeg in de reguliere speeltijd ook al op voorsprong gebracht door vlak voor rust een strafschop te benutten. Real Madrid kwam aan het eind van de tweede helft op gelijke hoogte door een benutte penalty van Raul. Jardel maakte het beslissende doelpunt. Hij werd bij zijn vorige club Porto topscorer in de Champions League.

De jaarlijkse strijd om de Supercup gaat tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa Cup 2. Galatasaray bevestigde de opmars van het Turkse voetbal. De club uit Istanbul heeft veel buitenlandse topspelers in de gelederen. De Braziliaanse doelman Tafarel en de Roemeense oud-international Hagi zijn de bekendste namen. Jardel vervangt dit seizoen het Turkse idool Sukur.