`Zwaarste straf tegen neonazi's'

De officier van justitie in het Duitse Halle heeft in de zaak tegen drie neonazi's die deze zomer een 39-jarige Mozambikaan hebben gedood de hoogst mogelijke straffen geëist. Tegen de 24-jarige verdachte is levenslang geëist. Tegen de beide anderen, die nog minderjarig zijn, tien jaar. De drie, die steeds hebben verklaard uit ,,haat tegen buitenlanders'' te hebben gehandeld, hebben geen enkel teken van berouw getoond. Daarom vond justitie het feit dat ze veel hadden gedronken op het moment van hun daad geen verzachtende omstandigheid. Met een verwijzing naar het toenemende geweld tegen buitenlanders zei de openbaar aanklager dat deze zaak ,,heel duidelijk [toont] hoe dramatisch de situatie is''. Waarschijnlijk wordt volgende week al een uitspraak gedaan in de zaak.